Jumaat, 22 Disember 2017

Oh Anak

As salam...
Rasanya dah bersarang betul blog saya ni kan.. Almaklum bermacam hal yang dah berlaku sepanjang peninggalan saya.

Pertamanya saya nak bercerita mengenai penawar hati pengarang jantung saya iaitu anak lelaki sulung saya. Alhamdulillah saya telahpun selamat melahirkan seorang baby lelaki. Saya dan suami sepakat memberi nama Carl Rayyan. Haa ada kisah juga disebalik nama anak lelaki saya ni. Nanti entri seterusnya saya cerita ya.

Mengenai perniagaan pula saya kini lebih fokus kepada penjualan sandal sahaja. Saya nampak menjual sandal ni lebih sistematik. Untung pula berpatutan. Tidak terlalu sikit dan juga tidaklah banyak. Alhamdulillah ada rezeki untuk saya setiap bulan walaupun tidak banyak.

Bermula Feb 2017 hingga lah kini 22 Disember 2017 nampaknya hampir setahun saya sudah bergelar surirumah. Ada juga terdetik di hati untuk kembali bekerja. Namun apabila melihat senyum si kecil hati rasa tidak kuat untuk tinggalkan dia. Saya dan suami pun sudah lama menanti zuriat. Rasanya seperti mimpi pula kehidupan kini bila telah mempunyai anak. Mungkin setelah baby saya besar sedikit baru la saya fikirkan mengenai kerja kembali.

Banyak yang nak di cerita. Satu satu dulu lah. InsyaAllah sambung next entri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan