Rabu, 17 Januari 2018

Bermula Alahan

Sebelum saya tahu diri saya mengandung, saya demam selama dua minggu. Badan saya terasa sakit, panas dalam dan lemah sekali. sungguh saya tak mampu nak urus diri rasanya waktu itu. Lemah sungguh badan ni. akhirnya saya tewas bila suami suruh saya berehat dan ambil cuti. Saya pergi ke klinik dan ambil MC.

Selepas tahu saya mengandung beberapa minggu selepas itu bermula lah alahan saya. Pada awalnya saya kagum dengan diri kerana ingat diri saya tidak mengalami alahan. Saya belum muntah atau morning sickness. Hingga suatu hari sampai ke tempat kerja saya pening sangat. Pagi itu sewaktu nak ke toilet saya hampir rebah. Saya jalan sambil pegang dinding. Rasa macam tak mampu nak jalan lagi. Betul betul saya pening. Sakit kepala. Malam itu saya start muntah.

Hari ini 17 januari 2018 ulang tahun saya pertama kali masuk wad pada tahun lepas iaitu 17 jan 2017. Sepanjang berada di wad, sedih sungguh saya terasa. betapa perit perlu saya harungi untuk mendapatkan zuriat ini. Tapi saya perlu kuat untuk anak. Selepas hampir sebulan bercuti, awal bulan februari barulah saya mula kerja kembali.

Next entri - harapan kawan sekerja dan staff bawahan saya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan